Inschrijven

Vaar in juli mee met het machtige Friese houten vlot

Hout-Vaert 2018 zoekt geïnteresseerde schippers met een stalen of houten erfgoedschip die mee willen doen met de reis van Dokkum naar IJlst, 19 tot en met 22 juli. Hout-Vaert vertelt deze zomer het unieke verhaal van hout, van historie tot toekomst, van zaadje tot product. Het varende erfgoedtheater reist in het kader van Culturele Hoofdstad van Dokkum via Leeuwarden en Grou naar Houtzaagmolen De Rat in IJlst, samen met een machtig houten vlot.

Molenaar Simon Jellema van De Rat heeft de uitdaging aangenomen om een groot houten vlot te bouwen van 18 meter lange Douglas-stammen. Het vlot wordt gebouwd in Dokkum en door de sleepboot ‘Djati’ van Marcel van der Molen en de opduwer ‘Alderferkuorrendst’ van de familie Bosma naar IJlst gevaren.

De organiserende stichting Hout-Vaert 2018 zoekt nog enthousiaste eigenaren en schippers van staal of hout, om samen met het vlot de reis te maken en deze prachtige ode aan het hout in beeld te brengen met muziek, theater, workshops, instrument maken en lezingen aan boord van de schepen.

Interesse? Schrijf je direct in via onderstaande link.

– Klik hier om uw schip in te schrijven

– na het digitaal invullen van het inschrijfformulier en het meesturen van een foto van je schip ontvang je z.s.m. bericht.

Hout-Vaert 2018 is een varend erfgoedtheater tijdens Leeuwarden-Fryslân 2018 culturele hoofdstad van Europa